čtvrtek 24. listopadu 2016

Jak na skvělé makrónky?


Krok 1: Mějte mámu*.
Krok 2: Mějte mámu*, kterou mají lidé rádi.
Krok 3: Nechte někoho obdarovat svou mámu* kurzem dělání makrónek.
Krok 4: Profitujte.
* anebo jinou blízkou osobu



Ale vážně: na první pokus (jak vidíte výše) nevypadají špatně. A jak chutnají? Nebe v puse. :)

Máma si/mi přinesla makrónky se slaným karamelem a fialkové s černým rybízem.


A proč to všechno píšu? Protože jestli vás měsíc před Vánoci ještě pro někoho z okolí, kdo rád vaří a peče, nenapadá žádný dárek, a chcete ho (a samozřejmě v důsledku i sebe) potěšit, kurz vaření určitě není špatný nápad.

A malá poznámka pro znalce brněnského gastra: vedoucí tohoto kurzu, Romana Zubalová, stála u zrodu Kokina. Dneska má Cukrovinky Republika a její dobroty koupíte ve Sklizenu nebo třeba ve Franzovi.



Máte rádi makrónky? Zkoušeli jste je někdy doma?
Mějte se!




3 komentáře:

  1. Makrónky mám veľmi rada, ale odkedy som vegánka, tak ich nejem... viem, že existuje aj vegan recept, ale zatiaľ som ho neskúšala.


    Zvláštne dievča

    OdpovědětVymazat
  2. Na první pokus? Kecáš! :O Já to zkoušela asi tak pětkrát a furt je to katastrofa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. :) Ale moje máma je fakt nadstandardně šikovná, takže si z toho vůbec nic nedělej. :D Ne, fakt - z celýho kurzu měla její dvojička nakonec ty nejhezčí. Určitě to nevzdávej a zkoušej dál. Vedoucí kurzu prý trvalo rok, než byla spokojená. :)

      Vymazat